Bydrift i 2015

Sist oppdatert den 17. des. 2014

2015 blir et spesielt år for Bergen Bydrift. Da er det 160 år siden virksomheten ble etablert som en kommunal avdeling, og for første gang - i jubileumsåret - skal Bydrift utelukkende operere i anbudsmarkedet.

Lomsoy 3

Trond Lomsøy

For fem år siden ble Bergen Bydrift omdannet fra et Kommunalt Foretak til aksjeselskap, og for kort tid siden ble virksomheten kjøpt av KB Gruppen. Da ble det samtidig satt punktum for såkalte direktetildelinger av oppdrag fra Bergen kommune. Administrerende direktør Trond Lomsøy understreker imidlertid at Bydrift har måttet prise kommunale tildelinger, slik at kommunen alltid hadde garanti for at man fikk lavest mulig pris.

«Vi skal gripe 2015 med konkurranseinnstilling og fortsette å levere kvalitetsarbeid til en rimelig pris. Vi har aldri vunnet så mange oppdrag i det åpne anbudsmarkedet som i inneværende år, og det inspirerer oss veldig i det året som ligger foran oss. I 2015 feirer vi 160 år i denne bransjen, og det blir også det første året vi må konkurrere om alle oppdrag på det åpne markedet» sier han.

Lomsøy mener Bergen Bydrift er et godt eksempel på hvordan Bergen kommune har kommersialisert en kommunal etat.

«Etter at vi ble omdannet til aksjeselskap har Bydrift vært en selvstendig resultatenhet. Vi har levert overskudd hvert eneste år og hatt vekst fra år til år. Tidvis har det vært krevende og nødvendige omstillinger, men medarbeiderne har vært optimistiske og hatt pågangsmot» sier han.

Lomsøy satser på at Bergen kommune fortsatt vil bruke ekspertisen til Bydrift i tiden fremover.

«Bergen kommune er en krevende kunde som stiller store krav, og disse har vi innfridd gjennom flere såkalte signaturprosjekter. Referanselisten vi tar med oss ut i markedet er særdeles god og det er en liste vi stolt av å vise frem» sier Bydrift-sjefen.

Da Bydrift ble solgt til KB Gruppen resulterte det i at også ansatte kan få kjøpe aksjer i selskapet. Inntil 20 prosent av aksjene kan de ansatte overta.

«Jeg synes det er storartet at de ansatte får tilbud om å være medeiere. Det gir også eierskap til bedriften» sier Lomsøy.

Selv ser han frem til å ta fatt på oppgavene som venter i 2015.

«Vi skal fortsette å være synlige på byggeplasser her i vest , og ikke minst være en attraktiv arbeidsplass med varierte oppgaver. Samtidig vil jeg benytte anledningen til å ønske alle medarbeidere, kunder og leverandører en fin jul og også takke for året vi legger bak oss» sier han.


Referanseliste:

  • Nye Stoltzekleiven
  • Skansetrappene
  • Nye Natland skole
  • Løvstien
  • Håsteinarparken
  • Christieparken
  • Nygårdsparken
  • Bryggen
  • Ladedstasjon Danmarksplass
  • Turvei Rundemanen