Figens grønne Bydrift-fingre

Sist oppdatert den 26. nov. 2014

Figen Klanderud i Bergen Bydrift elsker å gjøre omgivelsene vakre. Nå er hun i full gang med å forskjønne uteområdene til Kloppedalsveien Bofellsskap mellom Hop og Nesttun.

«Ja, jeg er fornøyd med arbeidet vi har gjort så langt. Det blir enda vakrere når våren kommer og gressplenene kommer til sin rett» sier hun.

Klanderud har sammen med kollega Remi Olsen jobbet med prosjektet i seks uker. Det er lagt ned ny kantstein langs veien rundt hele bofelleskapet, slik at det ser pent og ordentlig ut. Og både beboerne og personalet kan glede seg til utesesongen er i gang igjen til våren.

«Vi har fjernet gamle rosebusker og annet buskass, og vi har også fjernet gammel betongstein og åpnet opp området» forteller Figen Kladerud.

På parkeringsplassen er det laget en vinkelformet oppsats med betongkanter, og elvestein støpt i betong.

«Vi er veldig tilfreds med elvesteinen. Meningen med arbeidet er ikke bare at det skal bli penere, men arbeidet vi nå utretter skal også gi mindre vedlikehold på sikt» sier den engasjerte Bydrift-medarbeideren.

Hun synes det er kjekt å vise forvandlingen rundt bofellesskapet, og legger knapt nok merke til den smellende motorlyden fra platevibratoren som styres med fast hånd av Remi Olsen.

«Når han er ferdig med å valse grusen, skal vi asfaltere veiene rundt bofellesskapet. Vi har også sørget for å løfte veien slik at den er rullestolvennlig uansett hvilken utgang man bruker i bofellsskapet» sier Figen Klanderud.

Hun liker prosjekter som handler om forskjønnelse, og var blant annet med på prosjektet skansetrappene mellom Fløibanen og Skansen.

«Det er så kjekt når man ser resultater av det vi gjør» sier hun smilende.