Industribygger inn i Bydrift

Sist oppdatert den 24. nov. 2014

Han er en av landets fremste industribyggere med eierskap og verv i bedrifter som KB Gruppen, AF Gruppen, Plantasjen og sportskjeden XXL. Nå gleder Tore Thorstensen seg til å bli bedre kjent med Bergen Bydrift.

Bladet Kapital hadde nylig hele forsiden og åtte siders reportasje om Thorstensen. Reportasjen var en lang hyllest med fokus på at han har bygget varige verdier. Med stø hånd navigerer han mellom ulike bransjer. På et tidspunkt var Thorstensen administrerende direktør for KB Gruppen og Plantasjen – samtidig. Og han så flere synergier mellom de to virksomhetene enn mange andre.

I Bydrift får Thorstensen mulighet til å bruke sin erfaring og utvikle grønne fingre med tradisjonelt anleggsarbeid. Han ser frem til å bli bedre kjent med bedriften i Bergen. I løpet av salgsprosessen har han vært avskåret fra å ha direkte dialog med Bydrift, og har derfor forholdt seg til eierskapsavdelingen i Bergen kommune. Thorstensen har imidlertid fått med seg det som har vært skrevet i media, og har besøkt nettsidene til Bydrift.

Gjennom KB Gruppen (og KB Vest) eier han fra før Opedal Drift og Opedal Anlegg på Voss og Kjosås Maskin i Norheimsund. Gjennom KB Gruppen eier Thorstensen dessuten flere entreprenørselskaper i Norge. KB Gruppen har en strategi om at virksomhetene skal leve og levere under sin eksisterende profil, fremfor å danne konsernmodell med nasjonal uniformering. Kjernekompetansen skal den enkelte virksomhet tilby i sitt hjemmemarked.

Thorstensen er bosatt i Kongsvinger. 63-åringen har sin utdannelse fra NHH i Bergen, er gift og har to voksne barn. I fotballen er det ikke Brann som gjelder for den nye Bydrift-eieren. Men Kongsvinger.