Nye brøyteskjær venter på vinter

Sist oppdatert den 16. okt. 2015

Bergen Bydrift har aldri hatt flere vinteroppgaver enn den kommende.

Driftsleder Åge Gjøstein og Prosjektleder Trond Hjelmeland i Bergen Bydrift har nettopp inspisert de nye brøyeskjærene som står på rekke og rad ved anleggsområdet i til Bergen Bydrift på Skeielia ved Stavollen. De ser begge frem til å montere det nye utstyret på bilene når vinteren melder sin ankomst.
 

Enorme snømengder

Hjelmeland brukte hele sommeren på å planlegge kommende vinter. Nå håper han at måneder med planlegging skal gi enorme snømengder.

«Det blir nesten katastrofalt om det blir en mild og våt vinter. Vi har planlagt og prosjektert for den høyeste beredskapen noensinne. Grunnen er at vi har fått ansvaret for enda flere veier enn før» sier Hjelmeland.

 

Mannskap og utstyr

Bergen Bydrift har vinterkontrakter for cirka 30 millioner kroner i Bergen. Det krever betydelige ressurser i form av mannskap og utstyr.

Bergen Bydrift skal sørge for at kommunale veier, fylkesveier, riksveier og europaveier i bergensregionen er kjørebare gjennom hele vinteren.

I tillegg skal beredskapstroppen i Bergen Bydrift holde snømassene unna fortauer og sykkelstier de fleste steder.

 

Eksamen

«Uteblir snøen blir det som å ha trent mye før en viktig fotballkamp, men så avlyses plutselig kampen. Vi har lagt treningen bak oss, nå skal vi vise i praksis den beredskapen vi har planlagt og etablert. Det blir som å gå opp til eksamen. Det er betydelige oppgaver som ligger foran oss, gitt at vinteren kommer» sier prosjektlederen.

Snøen kan komme

Hjelmeland kan alt om å planlegge for vinter, og deretter oppleve at den aldri kom. En del av årets planlegging har blant annet vært å få på plass dispensasjoner om overtid.

«Gjennom vinteren er en del av beredskapen å følge været nøye, og dermed planlegge best mulig opp mot aktiviteter og ressursene vi må sette inn. Snøen kan komme når som helst på døgnet, og da er det ut og brøyte veier» sier Hjelmeland.