Jeg tror egentlig ikke så mange vet at vi eksisterer. De ser bare at byen er ryddig igjen dagen etter, sier Sætre. Kilde: Bergensavisen

Espen Valstrand har jobbet i Bergen Bydrift i to år: – Jeg føler at jeg gjør noe som betyr noe. Det er fint å se byen ryddet for boss, sier han.
Espen Valstrand har jobbet i Bergen Bydrift i to år: – Jeg føler at jeg gjør noe som betyr noe. Det er fint å se byen ryddet for boss, sier han. Foto: MARIE SKARPAAS KARLSEN

 

– Det ser ikke ut som at folk bryr seg, sier Jarle Sætre.

En halv meter fra et bosspann som er langt fra fullt, har noen slengt fra seg en papirpose med nattmat og et pappbeger, som ligger veltet ved siden av.

– Jeg tror egentlig ikke så mange vet at vi eksisterer. De ser bare at byen er ryddig igjen dagen etter, sier Sætre. Han rister lett på hodet.

Bosset flyter

Klokken har så vidt passert 04. Det er grytidlig lørdag morgen, og den siste bybanevognen har forlatt Byparken. De fleste har funnet veien hjem, men det er nå arbeidsdagen til Jarle, Wenche Irene Håkonsen og Espen Valstrand starter.

NATT228.jpg

Det flyter med boss i byen. Flasker, bokser, rester fra nattmaten noen ikke har orket å spise opp.

– Det er ikke så ille i dag. Alt avhenger av vær og vind. Du skal se hvordan det ser ut når det er fint vær, sier Valstrand.

– Stolt

I snart 17 år har Sætre jobbet i Bergen Bydrift, og han elsker jobben sin:

– Jeg stortrives i jobben min, og har alltid gjort det. Jeg blir stolt når jeg går hjem fra jobb og byen er ryddet, sier han.

Jarle Sætre er stolt av jobben sin.
Jarle Sætre er stolt av jobben sin. Foto: MARIE SKARPAAS KARLSEN

Han forteller at det stort sett er mye boss på Torgallmenningen, Vågsallmenningen og rundt bussholdeplasser og bybanestopp.

– Dette gjør vi 365 dager i året og litt ekstra når det er større arrangementer. Vi rydder alltid, for byen trenger det, sier Sætre.

I løpet av årene han har jobbet i Bergen Bydrift, har han den oppfatning av at folk har blitt litt flinkere.

– Det hjelper om de treffer bosspannet oftere, sier Sætre.

Øker mannskapet

Samtidig som gradestokken sniker seg sakte oppover, øker også antallet i skiftet som rydder byen i helgene.

– Om sommeren er det mye verre. Været gjør at flere er utendørs, og det er mer jobb for oss, forklarer Sætre.

Først klokken 12, når vi andre kanskje har spist en sen frokost og for alvor starter den nye dagen, legger Jarle, Espen og Wenche Irene hodene sine på puten. Før de søndag morgen er på ‘an igjen.

Ny dag, nytt boss.