Bergen Bydrift har røtter helt tilbake til 1855. I over hundre år har vi stått for vedlikehold av vei, vann og avløp og bidratt til et godt bymiljø for alle.

Bergen Bydrift AS er en del av konsernet Vestlandsentreprenøren AS.

Daglig leder i Bydrift er Trond Hjelmeland.

Vestlandsentreprenøren (VE) er morselskap for flere selskaper innen drift- og vedlikehold av veier samt entreprenørselskaper. VE eies av KB-gruppen AS og Tertnes Holding AS.

Lang erfaring og dyktige medarbeidere har bidratt til at virksomheten har unik kompetanse og leverer på et høyt nivå. Ingen andre kan måle seg med Bydrift når det gjelder f.eks setting av brostein, utføring av vedlikeholdsarbeider eller graving i byens fellesarealer. Av nyere prosjekter kan opprusting av Johannes-kirketrappen , Bibliotekplassen og korskirkeallmenningen nevnes , og flere kommer det garantert til å bli.

Bydrift hadde også ansvaret for bygging av kulturminne vei mot Tarlebø og første del av Stolzekleiven. Alle disse prosjektene er smykker i Bergen by.

Bydrift har i tilegg også utført store infrastruktur prosjekter innenfor Vann og avløp , fjernvarme og bossug helt tilbake fra 1855.

Digitalisering ,innovasjon, og miljø har stått i fokus de siste årene .Teknologien har endret denne gamle oppsynsmannen til å bli den moderne anleggslederen . Kommunikasjon er tatt til en ny dimensjon . Produksjonen har gått fra papir til apper som rapporterer og dokumenterer prosjektstyring ,FDV og KHMS. Flåtestyring av alle kjøretøy og maskiner er i dag en selvfølge . Ikke- fossile biler ,verktøy og annet redskap med batteri og bio-drivstoff er på vei til å overta for diesel og bensin. Bydrift har hele veien vært fremtidsrettet og  har sett mulighetene og nytten av den den grønne bølgen.

Våre ansattes faglige stolthet, erfaring kreativitet og engasjement  er nøkkelen til at Bydrift AS  kan levere gode tjenester med høy kvalitet til riktig tid til våre kunder.

Helt siden selskapet ble etablert, har vår største styrke vært kunnskap og erfaring i tjenestespekteret vårt.
Våre ansatte har lang erfaring fra en rekke ulike fagområder innen vei, og anleggsrelatert virksomhet. Dette gir oss en kompetansebredde og et mangfold som gjør oss bransjeledende i markedet.
Bergen Bydrift AS er stolt over sin kollektive kunnskap, vilje og ønske om å produsere rett kvalitet til rett tid til. Dette er med på å bidra til vår visjon, «I utvikling med Bydrift».

Bydrift har i realiteten og både direkte og indirekte betjent innbyggerne, og det skal vi også gjøre i fremtiden.